Eşya depolama, insanların evlerinde veya iş yerlerinde bulunan ancak ihtiyaç duymadıkları eşyaların güvenli bir şekilde saklanması amacıyla kullanılan bir hizmettir. Bu hizmet sayesinde insanlar, fazla eşyalarını depolama şirketlerine teslim ederek ev ya da iş yerlerindeki alanlarını daha kullanışlı hale getirebilirler.
Eşya depolama hizmeti, farklı boyutlarda depolama alanları sunan depolama şirketleri tarafından sağlanır. Depolama alanlarının boyutları, müşterinin ihtiyaçlarına göre değişebilir. Küçük bir depolama alanı, birkaç kutu veya birkaç mobilya parçasını saklamak için yeterli olabilirken, büyük bir depolama alanı, bir evin tamamını depolamak için kullanılabilir.
Son yıllarda ülkemizde eşya depolama hizmetleri gün geçtikçe yoğunlaştı. Özellikle büyük şehirlerde depolama hizmetleri aldı başını gidiyor. Peki İstanbul’da depolama neden yoğunluk kazandı. Bu sorunun cevabını bu makalemizde bulabilirsiniz.
Eşya Depolama Yoğunluk Kazanmasının Nedeni
Eşya depolama alanları, insanların ihtiyaç duydukları eşyaları güvenli ve düzenli bir şekilde saklayabilecekleri yerlerdir. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar, evlerinde veya işyerlerinde sınırlı depolama alanı nedeniyle eşyalarını depolama merkezlerine taşırlar.
Ancak, bu depolama alanları sınırlı boyutta olduklarından, eşyaların yoğunluğu zaman içinde artmaktadır. Bu durumun nedeni birkaç faktöre bağlıdır.
Öncelikle, insanlar genellikle daha fazla eşya biriktirirler. Tüketim toplumu olarak, sürekli yeni şeyler satın alıyoruz ve eskilerini çıkartmıyoruz. Eşyaların bir kısmını bağışlamak veya satmak yerine depolama alanlarına taşıyoruz. Bu da depolama alanlarındaki eşya yoğunluğunu artırır.
İkinci faktör, insanların eşyalarını düzenli bir şekilde paketlememesi veya yerleştirmemesidir. Eşyalarını rastgele depolama alanına yerleştiren kişiler, alanın tamamını kullanmadıkları için yoğunluk yaşanır. Oysa ki, eşyalar düzenli bir şekilde paketlenerek, yerleştirildiği takdirde, depolama alanının tamamı kullanılabilir.
Bir diğer faktör ise depolama alanlarının doğru şekilde planlanmamasıdır. Depolama alanlarında, eşyaların nasıl yerleştirileceği ve hangi tür rafların kullanılacağı gibi konulara dikkat edilmelidir. Doğru planlama yapılmadığı takdirde, depolama alanlarındaki yoğunluk artacaktır.
İstanbul’da Ev Kiralarının Bir Anda Fırlaması
Evet, özellikle İstanbul gibi büyük illerimizde ev fiyatlarının hızlıca yükselmesi insanları kısıtlamaya götürmüştür. Genel olarak bütçelerini aşan ev kiraları yüzünden 2 evi bir ev yapan, ailesinin yanına taşınan ve kendi evinin eşyalarını bir depolama şirketine teslim eden vatandaşlarımızı görüyoruz. Bu son aylarda daha da yoğıunluk kazanmıştır. Özellikle kış aylarınında birlikte gelmesi daha büyük masraflara yol açmaktadır.
İnsanları Depolamaya Sevk Eden Sebepler;
- Yüksek ev kiraları
- Kentsel dönüşümler
- İş Sebepleri
Bu yukarıda saymış olduğumuz 3 durum en çok karşımıza çıkan sonuçlardır. Bu durumlardan dolayı insanlar eşyalarını depolayarak diğer işlerine bakmaktadırlar. Sektörümüzde de bu hizmetin yoğun olması beraberinde hizmet kalitesini ne kadar düşürse de müşteri açısında fiyatlarda ekonomik seviyelere gelmiştir.
İnsanlar bütçelerini düşünerek, yeni ev hayallari kurarak yada bazı iş sebepleri sonucuında eşyalarını belli bir zamana kadar nakliyat firmalarının depolarına teslim ederler. Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde depolama hizmet alımlar artmıştır.
Eşyalarınızın Taşıma ve Depolama Sigortası Yaptırmayı Unutmayın
Ev eşyalarınızı depolama firmasına yada taşıma firmasına emanet ederken tüm eşyalarınızı ayrıntılı olarak sigortalattırın. Eşyalarınız güvenli bir şekilde depolatmak en güvenli işlemdir. İster 1 ay ister 10 yıl boyunca eşyalarınızın sigortalı kalmasını sağlayınız.
Eşya depolama sigortası, eşyalarınızın depolandığı süre boyunca olası hasarlara karşı korunmanızı sağlayan bir sigorta türüdür. Eşya depolama sigortası yaptırmak, depolama sürecinde eşyalarınızın güvende olmasını sağlamanın yanı sıra, olası hasarlar durumunda da maddi kayıplarınızı azaltmanızı sağlar.
Eşya depolama sigortası, ev veya ofis taşıma işlemlerinde olduğu gibi, depolama sürecinde de herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda eşyalarınızın güvende olmasını sağlayan bir sigorta türüdür. Bu sigorta türü, depolama sürecinde oluşabilecek yangın, hırsızlık, sel, deprem, fırtına gibi doğal afetlerin yanı sıra, eşyalarınızın depolandığı alanda yaşanabilecek su baskını, nemlenme, küflenme, çalınma ve diğer hasar türlerine karşı da koruma sağlar.
Eşya depolama sigortası yaptırmak, sadece eşyalarınızın güvende olması için değil, aynı zamanda olası hasarlar durumunda da maddi kayıplarınızı en aza indirmeniz için de son derece önemlidir. Depolama alanındaki hasarların tamamen önlenmesi her zaman mümkün olmayabilir, ancak sigorta yaptırarak olası hasarların yol açabileceği maddi kayıplarınızı minimize edebilirsiniz.
Eşya depolama sigortası yaptırmadan önce, sigorta şirketleri tarafından sunulan farklı poliçeleri incelemeniz ve ihtiyaçlarınıza uygun bir sigorta poliçesi seçmeniz önemlidir. Poliçelerin kapsamı, fiyatı ve sigorta şirketinin şartları hakkında detaylı bilgi edinerek, en doğru tercihi yapabilirsiniz.
Ev eşyası depolama konusunda zorlanıyorsanız kiralık eşya deposu tutarak yükünüzü hafifletebilirsiniz.
Eşya Depolama Alanında En Çok Dikkat Etmemiz Gerekenler
Evet, depolama hizmeti almak için bir karar verdiniz. Peki bu eşyaları depolama alanında saklarken nelere dikkat etmelisiniz. Depola depolama firması olarak sizlere bazı konularda bilgi vermek istiyoruz. Eşyalarınızı güvenli bir taşıma ve depolama firmasına emanet ediniz. Sonuçta ileride ekonomik şartlar düzeldiğinde eşyalarınızı sağlam ve eksiksiz bir şekilde almak isteyeceksiniz.
Sizlerde ev eşyalarınızı depolamak isterseniz hemen firmamız ile iletişime geçebilirsiniz. Eşya Depolama Fiyatları linkine tıklayarak depolama fiyatları alabilirsiniz. Ayrıca firmamızın instagram sayfasını da takip ederek güncel bilgilere ve görsellere sahip olabilirsiniz. İstanbul’da Depolama Neden Yoğunluk Kazandı sorusu ile ilgili bilgilerimiz umarım yeterli olmuştur.